dijous, 27 de març del 2008

Contradiccions i sostenibilitat


Ja fa dies que tinc ganes de parlar sobre el tema de la vaga d'autobusos de Barcelona. Fa dies, però he anat esperant esdeveniments per veure fins a on era capaç d'arribar l'incompetència humana. A aquestes alçades puc dir que ja poques coses em sorprenen però noi, tot es pot superar. El conflicte treballadors-empresa de TMB pel què fa als autobusos ja vé de temps. Ja hi ha hagut de tot: jornades de vaga, incidents, detencions, agressions i ferits, reunions, més reunions, assemblees, i sobretot, un munt d'usuaris afectats, que, estupefactes, assisteixen a tan trist espectacle. Avui mirant les notícies del TN veig que finalment s'han trencat les negociacions i a partir del dia 15 d'abril hi haurà vaga indefinida. Increïble! Malgrat que es posin d'acord abans del 15 d'abril, ja em resulta prou rocambolesc i grotesc que s'hagi arribat a aquest extrem, però vaja. Sembla que un dia més de descans setmanal en té la culpa. Inàudit! Però cert. Si no vaig errat, TMB és una empresa pública (o pseudo-pública en el pitjor dels casos) que gestiona els autobusos i metro de BCN entre d'altres. Però de tot plegat, em sorpren que fins i tot amb la Conselleria de treball fent de mitjancera, no s'arribi a cap acord. Per altra banda, no paro de sentir que hem de fer servir el transport públic, per ajudar a la sostenibilitat del medi, reduïr la contaminació, reduïr el trànsit, etc etc etc. Em resulta molt trist tot plegat. Però al final de tot, el perjudicat (COM SEMPRE!!!) és el ciutadà conscienciat, l'usuari diari del servei, el treballador que només té un dia de descans setmanal, en la majoria de casos, que ha d'aguantar com tota aquesta colla li foten una mica més difícil la vida quotidiana. Com el posen a prova per veure si és capaç d'arribar a la feina puntual buscant-se la vida... Per no parlar de la quantitat de persones que decidiran agafar el cotxe perquè hi ha vaga d'autobusos, de la quantitat de turistes que no entendran que una ciutat com BCN no tingui servei de BUS, i de tants i tants usuaris que, com en el cas de Rodalies RENFE, assisteixen a tant lamentable espectacle. Senyors! Posint-se d'acord, negociïn i pactin! En resum: solucionin el problema d'una vegada perque fotem pena! Per què no hi intervé ningú més aquí? Que no és prou important el tema? Es veu que no. Ja han passat les eleccions, és clar... Ara toca buscar pactes per aferrar-se a la "poltrona" i després, els "tontaines" dels ciutadans ja ens ho farem.
Algú vol saber perquè no m'acaba de convèncer l'ús del transport públic a mi? Doncs no m'ho pregunteu, no cal. Només cal tenir els ulls ben oberts i observar.

6 comentaris:

Meta ha dit...

Hola maco!
Estem en el problema de sempre: els teus drets acaben on comencen els dels altres, però, com tu dius, és trist que s'hagi d'arribar a mesures extremes perquè a qualsevol ciutadà en general se l'escolti.
No és la primera medalla que es penja el Departament de Treball últimament. Ja fa temps que anem sentint com les grans empreses van tancant per anar a buscar més guanys econòmics a fora i com deixen centenars de famílies a l'estacada. No oblidem que alguna d'aquestes empreses reben, sí, sí: REBEN calers de la Generalitat PER NO MARXAR! Increíble. Ja fa temps que Treball no funciona: recordo el vergonyós acomiadament de 660 treballadors a SEAT (la majoria acomiadats políticament pels sindicats) i com Treball va donar la raó als poderosos. Si tinguéssim uns polítics (en concret en aquest cas, la consellera Mar Serna) que prenguessin desicions de manera responsable no s'arribarien en aquests extrems.
També estic estupefacte davant d'una altra conselleria: la de Medi Ambient (curiosament, a mans de ICV). Per un costat el senyor Baltasar redueix la velocitat a 80 perquè contamina i per l'altra denega desenes d'al·legacions de ciutadans, veïns de cementeres-incineradores (Montcada, Sant Feliu de Llobregat...) que al·leguen problemes de salut i una altíssima contaminació al costat de casa. Què haurem de fer si ningú ens escolta?
Sembla el món al revés.
Jo suspenc els polítics. Si ens escoltessin i treballessin per nosaltres de veritat... "otro gallo cantaría".
Mentre aquí, com tu dius, seguim la resta intentant fer la nostra feina el millor possible i, si cal, plantarem cara i no ens deixarem governar com titelles.

Un petó

Carme

Ferran Porta ha dit...

Potser t'ajudaré a prendre-t'ho amb una mica d'humor si te n'explico una de més grossa: fa temps que l'empresa BVG (gestiona metro, bus i tranvia de Berlin) i el sindicat Ver.di estan en desacord per qüestions de sous. El sindicat va anar fort, l'últim cop; tan fort que a Berlin vam estar 12 dies (DOTZE!) sense metro, bus ni tranvies. Ni serveis mínims ni punyetes: estacions de metro barrades durant 12 dies, i parades de bus i tranvies solitàries.
Fort, oi? Doncs amenacen de tornar-hi a mitjan abril. Noooooo!!!

Sergi ha dit...

Hola Carme, buf, quin miting! Però vaja, tens raó en molt del què dius... És trist però és així.
Ferran company! ja et vaig dir que tu el què has de fer és tornar a Barcelona, però vaja, com tornis i hi hagi vaga indefinida... ja em diràs...

Ferran Porta ha dit...

Ui, Sergi, em sembla que per ara l'opció tornada no és a l'agenda. Ni tan sols malgrat les vagues del metro/bus/tranvia berlinès! :-)

Sylvie ha dit...

Va Sergi, ja veuràs com lentament anirem millorant? NO?????

Passa pel blog que hi tens un detallet..

ZAGASO ha dit...

Diga'm tocacollons, però el rellotge encara et funciona amb l'hora antiga!!!! Mai vas a l'hora???? jejejejejejejej

salut, amic i visca el barça malgrat TOT!!!