dimecres, 5 de març del 2008

Sempre pagant peatges...


Reflexionant al voltant del partit del Barça ahir, no se m'acut cap més títol per a l'escrit d'avui del blog. Ens classifiquem per als quarts de final de la Champions (amb un partit lamentable tot sia dit) però perdem al jugador més determinant que tenim per 4 o 6 setmanes... Ja ho diuen que sempre s'ha de pagar un preu per assolir coses importants, però de vegades el preu és massa alt. I em lliga totalment amb el tema del post que tenia pensat d'escriure.
Som catalans i estem acostumats a que ens passin coses com aquestes. Aquest cap de setmana, he anat a València a passar un parell de dies. La meva dona és d'allà i té i manté els amics de tota la vida. Cada any hi anem un parell o tres de vegades. Per tant, dissabte vam agafar el nen, un parell de bosses (1 només pel nen és clar), i cap a València. Si ja de per sí és car agafar el cotxe, anar a València és espectacular. Ara em podrieu dir que puc anar per la nacional 340 i no pagues peatges. Sí és clar i obvi. També que agafés el tren. També. Però és que el tema del post no és aquest. M'explico: Surts de Sant Vicenç (on visc) i vas a posar benzina (en el meu cas gas-oil) al cotxe. Vinga, com que tinc mig dipòsit ple, només mig més (50 euros). Et dirigeixes cap a l'autopista A7. I vinga! A Martorell primer peatge. Paga! Al Vendrell: 2n peatge. Paga. A Tarragona: 3r peatge. Paga! I després a l'Hospitalet de l'Infant agafes un ticket (tiqué com diu al rètol jajajaj) per a pagar al peatge que surtis de l'A7. PEr tant, un cop arribes a València, perdó a Sagunt. 4t peatge: PAGA!!! Total de l'anada: més o menys 90 euros, perquè el Gas Oil encara no es reprodueix per si sol...
Estada a València, sopar, dormir, esmorzar, dinar. Sense comentaris del preu: pots anar a un McDonalds i llestos, o pots anar a buscar bons llocs. Això sense crítica ja que ho decideix cadascú.
Tornada a Sant Vicenç. Agafem el preu de l'anada i sant torne-m'hi ( o s'escriu torne'm-hi??? pronoms febles del collons!!!). Total uns 90 eurets més, que si fots una caravanada són ràpidament 100 i si el nen et fa parar a una area de servei perque no para de plorar (té 15 mesos) ja te'n gastes algun que altre més...
Així que... com a Catalans sempre pagarem peatges, ens agradi o no, ja que hi ha molta gent que se n'omple les butxaques. Una mica el resum de tot plegat, repeteixo, podria ser que es pot anar per la N-340 (exemple mundial de carretera sense problemes jajajajaj), anar al McDonalds a dinar, anar-hi amb tren (talgo, Euromed no que aquest és car), i la broma et surt a meitat de preu o menys... Clar clar... Però cal preguntar-se perquè tenim que pagar tants peatges nosaltres? No recordo que al debat de l'altre dia, ni al de la setmana anterior, ni a cap miting (dels que he vist o llegit) cap polític d'aquests que prometen "el oro i el moro" hagi dit que treuran els peatges de Catalunya... No ho recordo. I en canvi, aquells que fa uns anys penjaven cartells on hi deia "Catalunya lliure de peatges" tampoc els sento ara. I mira que els he arribat a votar vegades eh? Però noi, res de res.
RESUM DEL POST:
Anar a la benzinera: 50 euros pel cap baix
Circular per l'autopista: 40 euros més o menys
Estar-se un dia a una altra ciutat: XX Euros (lliure elecció)
Tornar a casa sans i estalvis: multiplica per dos l'anada.
Per a tot el demés: Mastercard! PERÒ SI EM VAIG PASSAR TOT EL CAP DE SETMANA PAGANT AMB LA MEVA MASTERCARD!!!!!!!!!!

Salut amics.

3 comentaris:

Mikel ha dit...

i lo be que t´ho vas passar?

Sergi ha dit...

Sí Mikel, però pagant! El tema dels peatges és un robatori a mà armada!!! Impresentable.
La resta del cap de setmana genial.

Ferran Porta ha dit...

A Berlin no hi ha peatges. La diferència amb l'estado ejpanyol és que aquí, a Alemanya, tampoc no n'hi ha a Stuttgart, ni a Frankfurt, ni a Hamburg, ni... enlloc. O paguen tots (els trens a Alemanya són cars... per tothom) o no paga ningú.
La p*tada dels peatges a l'estado ejpanyol és que uns quants en paguem i uns altres, no.

Per cert: torne'm-hi :)