dilluns, 5 de maig del 2008

Ahir teatre...


Ja sé que jugava el Barça amb el València... però aquest diumenge vam anar amb la dona a teatre. I malgrat el 6 a 0, no me'n penedeixo gens ni mica. Extraordinari el text, la interpretació i tot plegat. Vam anar a veure "Espectres" al Romea. Seiem a fila 2, a tocar de l'escenari, i si no fós perquè els seients del Romea són lamentables, tot hauria estat simplement perfecte.
Anava a veure l'obra amb alguna reticència, ja que enfrontar-se a un Ibsen no és gens fàcil si els actors no ratllen a gran nivell. Dels 5 actors de l'obra en coneixia sobradament a 3 (Vilarasau, Boixaderas i Ràfols) però dels altres dos (Pujol, Casasayas) no en tenia cap referència. No obstant, el Romea sol ser sinònim de qualitat interpretativa i nois, així va ser. Espectacular.
L'obra és dura, cruel, però per l'època en que va ser escrita, és absolutament actual i crua. L'adaptació del text em sembla molt meritòria i ben feta i la direcció de l'obra (Magda Puyo) senzillament genial. Hi ha algun moment que jo no el veig clar, però em caldria una bona xerrada amb la directora per a que me l'aclarís. No obstant, recomano aquesta obra a tothom que la pugui anar a veure perquè us asseguro que si us agrada el teatre, disfrutareu. L'Emma Vilarasau cada cop és millor actriu, porta el pes de l'obra (amb el permís del Gran Boixaderas) i se'n surt per la porta gran. D'en Boixaderas què dir... un crack! Domina l'escena com pocs i fa servir la seva veu brutal com més li convé. En Mingo Ràfols, tot i tenir un paper secundari és excel·lent, ho fa tot bé, i em va sorprendre positivament. El Pujol, un descobriment. Aquest nano va per futur crack si no s'espatlla. No l'havia vist mai i ens vam quedar glaçats. Una força interpretativa brutal. I l'altre noia, la Queralt Casasayas bé... en el seu paper.
Repeteixo, no explicaré res de l'obra per si algú es decideix a anar-la a veure, però de debò que les llàgrimes de la meva dona al final de l'obra són el millor indicador de com ens va arribar a colpir.
Genial! Felicitats a tots els qui han aportat alguna cosa a aquesta obra i que fan més gran el teatre al nostre país cada dia.

4 comentaris:

Mikel ha dit...

En prenc nota!! no se com ni quan i podra anar pero m´ho apunto ;-)

Sylvie ha dit...

Uf! fa molt que no veig una obra de teatre jo!! de fet fa molt qno vaig ni al cine!!! pero és cert que els actors catalans son de bona escola.. només cal veure com a les series de les tvs casi tots son d'aqui!

Meta ha dit...

Un bon regal d'aniversari, doncs!

Ferran Porta ha dit...

Ostres, Sergi, de debò que fas venir ganes d'anar a veure-la, eh??
Realment la Vilarasau i en Boixaderas són impressionants: si haguessin nascut als EUA, algun Oscar (o equivalent teiatreru) tindrien a la butxaca, segur!